O nas
Pewnego dnia, gdy wnuczka była już duża, babcia przekazała jej sekretny przepis na
najlepsze pierogi. Po kilku latach Ania sama spróbowała rozwijać receptury babci. Nie tylko były
to sekrety pierogów, ale również wyjątkowych przetworów. Bardzo szybko wieść się rozniosła
po okolicy, że pierogi Ani, są wyjątkowe i mają ten niepowtarzalny smak, który tylko Jej babcia
potrafiła skomponować.
Postanowiła w 2012 roku rozpocząć produkcję na większą skalę, a dwa lata później w
Starym Sączu, w miejscu gdzie przez wiele lat zdobywała doświadczenie pod bacznym okiem
babci, otworzyła wspólnie z mamą Emilią Restaurację pod nazwą Pracownia Pieroga Amar .
Od tego czasu do Restauracji przyjeżdżają ludzie z całej Polski, aby spróbować słynnych
pierogów. Do dzisiaj wszystkie wyroby są wykonane ze świeżych, regionalnych produktów, bez
chemii i sztucznych barwników. Ania postanowiła też podzielić się oryginalnymi przetworami
według przepisu, wedle którego przygotowywała kiedyś z ukochaną babcią.
To nie koniec historii, bo córki Ani – Kamila i Maja również zaczynają rozwijać swój
niezwykły talent do gotowania…
Zapraszamy w podróż do niezwykłego świata pysznych pierogów, naleśników i różnorodnych
smaków! Smacznego!
The dining
Crown
Overlooking the dining room and open kitchen, can seat up to 75 guests or a standing reception of 130 guests. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip.
Seat up to 75 guests
Champagne on us
Every Monday, Tuesday and Wednesday evening, we’re offering groups of 10 or more that book an area in our bar a complimentary bottle of Champagne.
Call our reservations team on (027) 8338 145 for more information.